Winkel

Open oplage afdrukken.

Een aantal werken bied ik aan als open oplage afdruk. Bij de open oplage is er geen limiet aan het aantal afdrukken dat beschikbaar is. Bij deze afdrukken vind je rechtsonder de afbeelding mijn naam.

Gelimiteerde oplage afdrukken

Binnenkort verwacht ik ook een selectie van mijn werk aan te bieden als gelimiteerde oplage afdrukken. De afdrukken in deze gelimiteerde oplage zijn genummerd en komen met een certificaat. Naast deze gelimiteerde oplage afdrukken worden, buiten mogelijk één of twee artist prints voor exposities, geen andere afdrukken gemaakt. Bij deze afdrukken vind je rechtsonder de afbeelding mijn naam met daarbij de nummering.

Andere mogelijkheden

Naast deze afdrukken is het mogelijk om in te gaan op specifieke wensen. Neem contact met me op om samen verder te kijken naar de mogelijkheden.

Giclée prints

Waarom Giclée prints?

Het is een druktechniek die ontwikkeld is voor het maken van reproducties van kunstwerken. Bij het afdrukken worden hoogwaardige zuurvrije Fineart Art papier gebruikt die  gemaakt zijn van 100% katoen vezels of alfacellulose. Hierdoor zijn Fine Art papers relatief dik (300 tot 450 gr/m2) en hebben ze verschillende oppervlaktestructuren. Verder wordt er bij het printen gebruik gemaakt van hoogwaardige pigment inkten die in meerdere lagen op het Fine Art paper worden aangebracht. Wat resulteert in een optimale kleurechtheid. Ook is van pigment-inkten bekend dat die hun kleur meer dan 80 jaar prachtig behouden.

Voor mij is dit enorm waardevol omdat ik voor het afdrukken van mijn werken een Fine-Art papier kan gebruiken dat het karakter van het werk versterkt en met de afdruk ook uniek maakt.

Giclée afdruk op Hahnemühle German Etching

Hahnemühle German Etching is een zwaargewicht papier met een enigszins warme basistint en een krachtige gevlekte textuur. Het creëert een afdruk met levendige kleuren en diepe/rijke zwarttinten die hoog zijn in contrast. Dit komt door de textuur van het papier, waardoor het meer inkt vasthoudt en het licht opvangt. De German Etching is een van de zwaardere Giclée papieren. Met zijn gewicht en sterke textuur geeft dit papier een kunstwerk een handgemaakt gevoel. Hahnemüle German Etching is een robuust Giclée papier, wat betekent dat het niet zo vaak aan de randen rafelt.

Hahnemühle papier is extreem goed bestand tegen veroudering en heeft een levensverwachting van enkele honderden jaren. De duurzaamheid van prints hangt af van de inkt en kan meer dan 100 jaar meegaan met UV-bestendige inkt (pigmentinkt).

Scroll naar boven